Mire figyeljünk autónk mentésekor?

Nem megfelelő helyen, illetve nem megfelelő teherbírású rögzítési pontok esetén sérülhet, vagy akár le is szakadhat a vontató jármű hátulja, vagy a vontatott eleje! Hasonló hatással járhat, ha nem sikerül megfelelő vezetési technikával folyamatosan feszes kötelet biztosítani – rántogatás. Kötélhiba vagy -szakadás esetén váratlan baleseti helyzetek állhatnak elő. Az autók összsúlyához mérten túl kis teljesítményű vontató motorban komoly károk keletkezhetnek a túlterheléstől.

Bizonyos típusú – és általunk akár nem is felmérhető – motor-, kormány-, futómű-, fék- vagy egyéb alkatrész károsodása miatt a vontatott jármű menet közben irányíthatatlanná válhat. Ez nagyobb anyagi károkhoz, de ami még fontosabb, beláthatatlan baleseti helyzetekhez vezethet – nem kell ecsetelnünk, milyen kockázatot rejt a szemből jövő sávba átsodródni, az útról lecsúszni, vagy akár a minket vontató járműbe szaladni.

Ha bajba jutottunk, forduljunk körültekintően kiválasztott, szakértő segítséghez, és ne kövessünk el elkerülhető hibákat, ha autómentésre kerül a sor!

Page 2 of 2 | Previous page